11 Haziran 2010 Cuma

Erkek Değil Mi Hepsi Aynı

Pelin Batu'yu bir çoğunuz tanırsınız. Çıkmış "Menemen" adli bir programa esip gürlüyor. Konu Türk erkeğinin problemli olması. Neler dediğine gelmeden önce biraz beyim jimnastiği.

"Türk erkeği problemli" demek kolay ama sorarlar "-Neden böyle dedin?" diye. Sadece Türkiye'de bile 40 milyon civarı yerli-yabancı erkek var (Çocuk ve bebekleri saymazsak). Bunların hepsinin problemli olma ihtimali oldukça düşük olsa gerek.

Klasik bir laf vardır genelde terk edilen veya aldatılan kadın tarafından söylenir "Erkek degil mi hepsi aynı".

Değiliz efendim kimimiz esmer seviyor kimimiz sarisin.

İşin
şakası bir yana hanımefendi diyor ki "Dominant anneler, çocuklarını paşam, padişahim, kahramanım diyerek yetiştiriyor. Dolayısıyla çoğu çok problemli adamlar oluyor." Burada sadece erkek tarafını suçlamak yanlış olur. Ergenlik sonuna kadar "-Prensesim, kraliçem, güzeller güzelim" cümlelerini duyan dişi doğal olarak karşısında yakışıklı, anlayışlı, kendi mükkemmel özelliklerine gore bir prens bekleyecektir, tabi elde edemeyince de böyle söylenecektir"erkekler problemli" diye.

Dediklerinin anneler tarafından yanlış anlaşılacağını düşünmüş olacak ki "-Benim annelerle sorunum yok. Anneler çocuklarını canavara dönüştürüyor, sorun orada" demiş. Benim Türkçe anlama yeteneğim eksikse düzeltin ama 2. cümle tüm suçu annelere atmıyor mu? "Emre yumurtayı pembeye boyadı." dersen suçlu ne kalemdir ne de yumurta. Sanırım kendisi de ne dediğinin farkında değil.

Pelin hanim'i bir kenara bırakalım. (Nazlı hanim sakin kızmasın hanim dedim diye, bir "Bey" tepkisi de ben almak istemem)

Ne yazık ki kimse kimsenin ihtiyacını tam olarak karşılayamaz. Sen uygun kişiyi bulamamışsan ve vaktini boş insanlarla harcamışsan bir cinsiyeti "hepsi ayni" diyerek yakmak çözüm yolu değil. Zaten etrafa bakınıp birlikte mutlu olan insanları gördüğünde, genellemeyi yapan kişi sorunun kendisinde olduğunu hemen anlar.

Kimse alınmasın ama eğer sen birini sevmeyi, güvenmeyi ve en önemlisi elinde tutmayı bilmiyorsan o erkek gider, daha da yanına gelmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder